Wil je graag een culinaire reis naar Italië maken en je helemaal onderdompelen in lokale culinaire tradities en authentieke producten? Ga dan met Cucina Francesca mee naar Umbrië! Kookstudio Cucina Francesca is al jaren gespecialiseerd in de authentiek Italiaanse keuken Naast alle kookactiviteiten in de kookstudio in Zevenbergen bieden wij sinds 2010 ook in voor-en najaar culinaire vakanties naar Umbrie aan. Onze culinaire reizen zijn bedoeld voor liefhebbers van ‘la dolce vita’. Hier ontdek je het echte Italië, de pure keuken, proef je de passie en de trots waarmee producenten hun producten maken en maak je kennis met de onbegrensde gastvrijheid van de families en de bedrijfjes die we zullen bezoeken.
Behalve een aantal kooklessen zullen we ook aanschuiven in authentieke lokale restaurants of bij de families thuis. In hoeverre je thuis bent in de Italiaanse keuken is niet van belang. Er zijn deelnemers die al jaren bij ons koken en deelnemers die juist meegaan om kennis te maken met de ‘echte’ Italiaanse keuken. Aan ons de taak om te zorgen dat ieder voldoende uitdaging vindt in de gekozen menu’s. Er wordt gedurende de reis 3 a 4 keer een maaltijd bereid met elkaar, afhankelijk van het programma zal dit een lunch of een diner zijn. Het seizoen is bepalend voor het programma. In alle reizen brengen we een bezoek aan lokale producenten van mooie pure producten .Het gaat hier om kleine, gepassioneerde familiebedrijfjes die trots zijn op hun product en ons ontvangen met ongekende en hartverwarmende gastvrijheid. Onze reizen zijn kleinschalig (maximaal 12 deelnemers) , de sfeer ongedwongen, de locatie uniek en met het bijzondere programma dat we aanbieden is dit al voor velen een onvergetelijke ervaring gebleken.
De locatie waar we met onze gasten zullen verblijven is heel bijzonder: Borgo Monticelli is gelegen in een prachtige vallei net ten zuiden van Perugia.
Het is een Middeleeuws kasteel waarvan de huidige eigenaren, samen met het ministerie van cultuurgoed, de renovatie onlangs (na 25 jaar!) afgerond hebben en hier prachtige gastenverblijven gerealiseerd hebben. Het oorspronkelijke karakter van de verschillende gebouwen is geheel intact gebleven, en ook het oorspronkelijke kerkje met belangrijke fresco’s maakt nog steeds deel uit van de borgo. Indrukwekkend, stijlvol maar vooral ook heel sfeervol! Wij voelden ons hier direct thuis, gemoedelijke sfeer, fijne mensen en een prachtige en unieke plek om te verblijven .
Kort samengevat: 6 dagen lang ‘La Dolce Vita’, waarin we kennismaken met de onbegrensde gastvrijheid van gepassioneerde producenten van mooie producten en hun families. Genieten van de prachtige natuur in dit ‘groene hart’ van Italië, en de mooie (seizoensgebonden) ingrediënten waar we uiteraard mee aan de slag gaan tijdens de kooklessen.