Een reis waar u op een bijzondere manier kennis maakt met de Italiaanse keuken, de natuur en de gastvrijheid van de Piemonte. De reis staat deels in het teken van de bekende Slow Food beweging die hier haar basis heeft en er naar streeft om de culturele en traditionele keuken van Italië te behouden.
Het culinaire hart van de traditionele keuken vindt u in de Langhe, een prachtige streek waar het landschap nog kleinschalig is. Een ruime variatie aan lokale producten en eeuwenoude tradities maken de streek tot een genot voor gastronomische fijnproevers. Wereldberoemde wijnen, olijfolie en kaas worden hier nog op ambachtelijke wijze gemaakt.
Het gebied is beroemd om de perziken, peren en groentes, zoals de vierkante rode pepers van Motta di Costigliole d’Asti, prei uit Cervere, kleine uien afkomstig uit Ivrea, asperges uit Santena en kardoenen uit Nizza Monferrato. Gedipt in bagnacaoda, een saus gemaakt van knoflook, ansjovis en olie zijn deze vergeten groenten een ware delicatesse. De koning van de regionale keuken en Italiës trots op culinair gebied is de witte truffel.